niin tein tänään loppuun pari pikku työtä. Toinen oli jotain-valmista -joka-kuukausi-työ........

   

Näistä kokeilublokin paloista valmistui sitten kaitaliina. Tikkasin sen koneella, ja välivanuna käytin jämäpaloja termovanusta. Sitä oli jäänyt lasteni talvihaalarien ompelusta vuodelta -94 :) Tulipahan nyt sekin pala käyttöön.

Toinen työ,jonka sain tänään valmiiksi, on moderni tilkkutyö.....

    

Tämähän valmistui niistä kankaiden mallipaloista, jotka sain jokin aika sitten lahjaksi. Tästä työstä jäi jokunen jämäpala, jonka ajattelin työstää vaikka pussukaksi :) Niitähän ei ole koskaan liikaa.Kiitos vielä Irmalle blokkimallin kopiosta!

Syy miksi näiden töiden valmistumisella oli kiire, on se, että huomenna kiltamme pystyttää pienen tilkkunäyttelyn kuntamme pääkirjastoon Saukkolaan. Emme ole pitäneet tilkkunäyttelyä pariin vuoteen. Nyt tällä pkku näyttelyllä olisi tarkoitus huokutella ensi toimintakaudelle uusia tilllkuilijoita mukaan kiltatoimintaan. Kässäkerhossa oli maaliskuun teemana tilkkuilu, ja niinpä pari uutta rouvaa kokeilin tilkkutöiden tekemistä. Toinen heistä tekee torkkupeittoa, ja toinen vauvan peittoa. Molemmat peitot ovat minusta onnistuneet oikein hienosti,ja nyt ne ovat tikkausvaiheessa. Toivottavasti he ovat saaneet nyt kipinän tilkkuiluun töiden myötä :)

Tätä kirjoittaessani on jo yö, huomenna pitää olla virkeänä kirjastossa heti aamusta. Viime yönä valvoin selkäkipujen vuoksi, ja mietin mitä seuraavaksi ompelisi?!?! Laitan nyt muut työt syrjään, sillä seuraavana pitää ommella vuoden -74 kangasnäytepaloista lahja työkaverille pari viikon päähän. Hän jää eläkkeelle, ja haluan muistaa häntä pienellä tilkkulahjalla. Työkaverini on aloittanut työuran 70-luvun alkupuolella, joten siitä syystä käytän nuo kangasnäytepalat.

Mukavaa viikonloppua........ Maritta

P.S Viikon päästä meillä on uusi perheenjäsen - Elli, pitkäkarvainen saksanseisoja, meidän Humppalulla :)