pisteeseen, että tämän viikon viimeinen vapaa ilta on menossa. Huomenna menen iltavuoroon töihin, aatto menee aamusta iltaan töissä, ja yöt olen varalla. Joulu on meidän perheessä pitkästä aikaa erilainen, kun äiti onkin päivystävä hoitaja :) Tilasin juuri tänään itselleni sairaalan joululounasannoksen, pääsen siten syömään "sairaalan tätien" laittamaa ruokaa :) Joulupukki käy yöllä, ja toivottavasti jättää kuusen alla jonkun paketin aukaistavaksi jouluaamuna. Taisin nähdä pilkahduksen jostakin tilkkukirjasta :)

Nyt aloitetaan viimeisten pakettien pakkaaminen, piparitalon kasaaminen ja kakun kuorrutus. Ompelukone siirtyy joululomalle, ja otetaan taas käsinompeluprojekti esille :)

Toivotaan rauhallista joulua kaikille - kotona ja työvuoroissa oleville. Nautitaan joulun tunnelmasta, herkuista ja joulun tuomasta rauhasta. Kerätään voimia seuraaviin tilkkukoitoksiin............Maritta

   

P.S  Jotakin mainintoja kollaasikuvasta.   Kuvassa on pikkulikan tekemään piparitaloon osia, jotka saavat mökin muodon isin avustuksella tänä vuonna.   Iso vaalea enkeli on lahja ystävältä yhtenä jouluna.   Pikku siskoni antoi lahjaksi kesällä pellavasta tehdyt joulukellot.    Mieheni isoäidin tekemä punavalkoinen täkänä on meillä aina seinällä joulun aikaan - koskaan en muista kumpi puoli oli viime vuonna esillä, punainen vai valkoinen :)       Bethelemin tähti malli jäi kesken pikku pussukassa, sillä en saanut millään ulkointa kerrosta tähtimallissa istumaan. Tein sitten "sekunda" tähdestä pussukan pitkille koristekanelitangoille.        Rakas ystäväni viimeisteli loppuun aloittamani ristipistojoulusukan, jonka olin aloittanut asuessamme Chilessä. Sain sukkani kesällä toukokuussa, ja se on roikkunut siitä asti jo esillä odottaen joulua.    Olen viehtynyt ruosteisiin koristeisiin, joita keräilen. Ruosteinen kulkunen, ja käsi-joulukoriste ovat muistoja Amerikasta, kuten myös tähtimallinen lumiukko ja isompi kaulaliinalla varustettu lumiukko.     Tilkkuinen joulusukka on itsetekemä, ja kaikilla perheen jäsenillä on samantyylinen sukka. Sukkaan on tullut pikkupaketti aattoaamuna :)     Liitutaulujoulukalenteri viehätti muinoin kaupassa, ja sehän oli pakko saada - olen jouluihminen.     Keräilen myös piparikuotteja, jotka ovat ympärivuoden esillä keittiössä roikkuen nauhassa. Viime vuonna sain niihin myös valot - pienet piparimuottimalliset :)