juotua se yksi kuppi kahvia liikaa kiltaillassa, ja uni ei tullut silmään ennen puolta yötä. Kiltaillan aikana katseltiin yhdessä hankkimaani japanilaista kirjaa, ja tietysti sieltä jäi SE yksi malli pyörimään mieleen  :)))  Ja , kun uni ei tule silmään, mitä sitä toimeettomana odottelemaan. Tuumasta toimeen ja mallia toteuttamaan.

Tähän pussukka-kassiin tarvitaan hexagoneista pieni pinta, josta tulee läppä.......

  

En jaksanut piirtää mallin mukaisia pieniä hexagoneja, vaan käytin suoraan Sodankylän killalta "Tilkkutähdiltä"  tilaamiani paperisia hexagonmallineita, kokoa pieni. Mitä pienempi hexagon on, sitä pienempi on valmis pussukka.

Kankaat löytyvät tällä kertaa laatikosta, jossa on kankaita-joita-en-oikein-raski-käyttää :)

 

Ajattelin samalla kertaa tehdä kaksi pintaa valmiiksi, sillä toisen pussukan annan loppuvuodesta lahjaksi. Ja yksihän pitää jäädä itselleni :)) Malli on yksinkertainen tehdä, ja mikä ihaninta EI tarvitse ommella vetoketjua :) Riittää, kun osaa ommella nepparin tai laittaa magneettilukon.

Nämä hexagonit ovat niin ihania tehdä, että olen tällä hetkellä ihan koukussa niihin ..................... Maritta

 

P.S Saija kysyi kommenteissa hexagonin tekemisestä eli "paper piecing hexagon"

Yksi hyvä linkki hexagonin tekemiseen löytyy tästä. Kys. ohjeessa pistellään harsinpisto sekä mallinepaperin että kankaan läpi. Harsinlangat pitää purkaa pois, kun pinta on valmis.

Toinen tapa tehdä hexagon löytyy täältä, ja tässä tavassa ei tarvitse harsinpistoja purkaa vaan ne jäävät nurjalle puolelle piiloon. Tästä sivustosta löytyy myös linkki tulostettavalle hexagonmallineelle.

Hexagon mallinetta voi piirtää tietysti itsekin, mutta tästä linkistä löytyy tulostettava pohja, josta voi leikellä itse hexagonit niitä piirtämättä. Tulostuspohjaa suurentamalla saat juuri sen kokoisia hexagonmallineita kuin tarvitset, eikä  tarvitse ensimmäisellä kerralla kokeilla ihan pienenpienistä hexagoneista pinnan tekoa.

Valmiita hexagon mallineita voi tilata Sodankylän tilkkukillalta 500 kpl/ pussi edullisesti. Itse tilaan heiltä, kun en jaksa leikellä saksilla :) Sähköinen viesti vain heille tilkuttaja(at)suomi24.fi osoitteeseen, ja hexagonit tulevat kirjeitse.

 Tessellations-linkissä on muitakin geometrisiä kuvioita, joita voi tulostella vaikka mallipohjaksi, jos suunnittelee isoa peittoa. Värikynät vain esille ja pintoja värittämään :)

Netti on pullollaan ohjeita miten käyttää hexagoneja, joten varoituksen sana on ehkä paikallaan :) Näihin voi jäädä OIKEASTI koukkuun, ja vaikka kuinka yrittäisi vieroitushoitoa tekemällä välillä isoja pintoja neliöistä tai kaitaleista, niin aina jossakin vaiheessa palaa takaisin hexagoneihin :))))