Olin näköjään viimeksi kirjoitellut helmikuussa, joten esittelenpä kolme juttua samalla kertaa.

Sunnuntaina olin niin tyytyväinen itseeni kun sain valmiiksi kevään opintojen työn: matkahuovan. Keväällä sain sen mukaani kudonnasta ja tarkoitushan oli tehdä se kevätnäyttelyyn valmiiksi... ei tullut. Kesällä yritin aloittaa päiden viimeistelyä.. ei huvittanut.  Nyt  se tipahti kaapista syliini ja aika oli siis sopiva, se niin mukavasti lämmitti jalkoja kun letitin langanpäitä. Koko on n. 90 x 200 cm ja sidos on leppäliina. Kutojaa minusta ei tule. Piste.

Pitsinnyplääjä-palapelin löysin kirpparilta ja tein valmiiksi viikossa. Tämä on ensimmäinen palapeli, jonka aioin alunperinkin tehdä tauluksi. Etsiskelin ohjeita miten se kannattaa liimata ja yllätys oli suuri kun luin että se kannattaa liimata päältäpäin. Lantrasin erikeeperin vedellä 1:1 ja levitin palapelin päälle maalipensselillä. Kuivuminen kesti noin tunnin. Halusin sen kuitenkin tukevammalle alustalle koska en laita tähän kehyksiä, joten liimasin sen vielä tukevalle pahville samalla liimaseoksella.

 

Ja tähän jämäpalapeittoon laitoin hakaneulat odottamaan konetikkausta, se tulee kevään näyttelyyn. Kädet ei riittäneet kuvaamaan koko peittoa     Koko noin 170x220 cm   ~Kaija