saunailta, joka aloittaa kiltamme tämän syksyn tomintakauden. Kesä on ohi taas kertaalleen ja syksyn myötä harrastuspiirit alkavat. Meidän killassa ja kässäkerhossa tehdään tänä syksynä vähän käsinompelujuttuja, kankaisia joulukortteja, aloitetaan ryijyjen solmiminen , ehkä ja toivottavasti ommellaan lisää nuppupeittoja keskosille Suomeen ja neulotaan nuttuja Afrikkaan lähetettäväksi. Kahvia juodaan monta pannullista, syödään pieniä herkkuja ja rupatellaan :) 

Postilaatikkoon on tullut paikkakunnan opistojen kurssitarjontakirjaset. Toivottavasti jokaisella paikkakunnalla on tarjolla myös tilkkukursseja. Omassa "lähiopistossa" on tarjolla kursseja nimellä "tilkkutöitä luovasti, tilkkutyöt, pehmeitä ystäviä tildan tapaan, ompelurasiasta aarrearkkuun ja neulatyynyjä".  Mukava, että tarjontaa on näin paljon, Muistaakseni edellisenä vuonna oli vain yksi kurssi. Toivottavasti innostus vain kasvaa ! Itse en ilmoittaudu tänä vuonna yhdellekään kurssille, koska ammattiopinnot vielä jatkuvat jouluun. Kevätkaudella voisikin sitten mennä mukaan vaikka viikonloppukursseille .

Kursseilla ja opintopiireissä on todella mukava käydä, sillä muiden innostus tarttuu. Jos itse on "hukassa" työssään, muut tilkkuilijat tai käsityöharrastajat kyllä johdattelevat taas takaisin polulle. Itse nautin muiden kangasvalikoimien tutkimisesta, muiden ideoinnin seuraamisesta ja puheliaana ihmisenä ihan vaan juttelemisesta :) Koska kaikilla ei ole mahdollisuutta tai halua osallistua kursseille, niin onneksi netti on täynnä kivoja ohjeita. Ihanat ihmiset jakavat omissa blokeissaan teko-ohjeita, joiden  mukaan voi valmistaa kasseja , peittoja ja seinävaatteita.  Maikin blokista löytyy taas monta mukavaa mallia kokeiltavaksi ja Tilkunviilaajan sivuilla on kassin teko-ohjeet. Maikin blokista löytyy paljon hyviä linkkejä muillekin sivuille, joista löytyy lisää ohjeita.

Siis tilkkuilu ei ole ainakaan ohjeista kiinni :)   Mukavaa viikkoa kaikille........ tutkikaa opistojen kirjasia, ja innokkaina ilmoittautukaa mukaan kurssitoimintaan........... Maritta