meni oikein mukavasti tilkkujen parissa. Kukin sai ommella mitä halusi vaikkakin alkuperäinen tarkoitus oli ommella tilkkuliiviä. Liivin ompelu ei nyt oikein innostanut, sillä olimme kaikki enemmän tai vähemmän tilkkuneliöiden lumoissa :)

Soile aloitteli kassipinnan tekoa.............

 

Helinä kasasi alkua roosan väristä nuppupeittoa varten.....

 

Tuula kokeili tehdä samaa blokkia, mutta aavistuksen suurempana kuin muut käyttäen reunakaitaleena farkkukangasta.....

 

Ja minä halusin kokeilla kuinka malli onnistuu pienistä neliöistä.....

            

    Ainut, joka teki jotain muuta blokkimallia, oli Paula. Hän aloitteli japanilaisessa kirjassa olevaa kassimallia...

  

Kaikki varmasti opimme taas jotakin :) Tuulan työn kohdalla mietimme, että mallissa ei ehkä kannata laittaa vierekkäin liian samantyylisiä värejä. Kaunis tuuliviirikuvio ikään kuin hukkuu liiaksi työhön.

Minun minikokeilussa huomasimme, että kaikkia blokkimalleja ei ehkä kannata aina kokeilla minikoossa :) Nyt blokkipalojen yhdistäminen voi olla vaikeaa, ja lopputulos ehkä ei ole täydellinen. Katsotaan, kuinka blokkien yhdistely onnistuu. Ompelen todennäköisesti blokit yhteen 1/8" saumanvaralla, jotta onnistuisin paremmin. 

Helinän työtä katsellessa huomasimme, että samalla periaatteella voisi tehdä samankokoisia eri värisävyisiä kokonaisuuksia, joita sitten yhdistelisi isoksi peittopinnaksi. Siten saisi huomaamatta kasaan isonkin peittopinnan mukavasti pienin erin. Blokkikokonaisuudet voisi sitten yhdistää esim. yksivärisellä kankaalla. Tämä malli toimisi vaikka killan kimppatyömallinakin, sillä jokainen voisi tehdä blokkikokonaisuuden ennalta määrätyn kokoisena omista kankaista, jotka sitten yhdistettäisiin toisiinsa isoksi peittopinnaksi. Tämä ajatus jäi minua sen verran vaivaamaan, jotta peittomalli pyörii jo päässä :)

Huomasin myös kesken ompelun, millaisen peitton kasaan Tilkkutalkoot-tapahtumassa ostamastani kirpparipöydän kangasnipusta. Nippu on pyörinyt unissakin viime viikolla :) Yhdistelen kankaat kuten tein Ronjan pastellisävyisen kukkapeiton, mutta lisään joukkoon vähän merkattuja blokkimalleja. Peitto pitää olla valmis puolentoista vuoden päästä, joten sehän on jo melkein puoleksi tehty, kun suunnitelma on valmis :)

 Nyt ompeluhommat syrjään ja keskityn opiskeluun ainakin pariksi viikoksi ihan "täysipäiväisesti" töiden ohella........... Maritta