Alicelle piirtämästäni Le Moynen- tähdestä, jota en ollut aikaisemmin kokeillut ommella sen vaativuuden takia. Piirsin ensin tähden halutussa koossa paperille..........

                      

      8-sakaraisen tähtiblokin tekoon tarvitaan siis 4  kpl  3 7/8" x 3 7/8" neliötä, jotka leikataan kulmasta kulmaan kerran ,että saadaan 8 pikku kolmiota. Samoin tarvitaan myös 3" x 3" neliöiotä 4 kpl, jotka leikataan niin ikään kulmasta kulmaan kerran , että saadaan 8 kolmiota.

      Itse tähti tulee vino suunnikkaasta l. timantista, jonka leikkauskulma on 45- astetta. Suunnikas leikataan 2 ½" nauhasta  2½" levyisenä, kuten alla olevassa kuvassa yritän esittää. Näitä suunnikkaita tarvitaan 8 kpl. Malliblokissa leikkasin niitä kahdesta eri väristä.

                    

    Seuraavaksi asetellaan tarvittavat palat järjestykseen blokin mukaisesti , ja aloitetaan ompeleminen.

               

        Blokin teko on näin helpompaa, kun kulmissa olevat neliöt koostuvat kahdesta kolmista. Perinteisessä mallissa kulmaan tulee yhtenäinen neliö ja tähden sivuun liitetty kolmio on myös yhdestä palasta. Tämä on siis tavallaan pikatekniikkaohje blokille :)

           Kun on saatu kasaan kaikki neljännekset blokista, loppu ompelu onkin kaikille varmasti tuttua......

            

    Olen silittänyt neljänneksen viimeisenä ommellun saumanvarat auki, jotta blokin keskusta asettuisi kauniimmin. Muista käyttää kohdituksessa nuppineuloja - niiden käytöllä vältyt ratkomiselta :)

             

  Näillä mitoilla valmiin blokin tulisi olla 10½"  x  10½" tässä vaiheessa. Minun malliblokkikankaat olivat hiukan paksuhkoja, joten saumoihin hävisi  1/4" enemmän vähentäen kokonaiskokoa vastaavasti 1/4" kantiltaan.

       Toivottavasti blokin teko ohjeista on hyötyä jollekin. Itse en ole tosiaan kokeillut blokkia sen haastavuuden takia aikaisemmin, mutta tällä tavalla sen ompelu on ihan mukavaa. Suosittelen muitakin kokeilemaan....................Maritta