Selailin nopeasti läpi tämän yhteisen blogimme ja päällimmäiseksi jäi kuva että Maritta on ollut tosi ahkerana sekä uusien projektien aloitusten suhteen että kirjahankintojen suhteen. Omat merkintäni ovat hyvin satunnaisia ja monta puolivalmista on edelleen samassa jamassa. Mutta onneksi monta työtä on myös valmistunut. Vuoden 2008 viimeisimpänä työnä valmistui tämä tilkkupeitto nukkekodin sivusta vedettävään (peiton koko on noin 13,5 cm x 14 cm):

2200814.jpg

Idea lähti tästä tilkkupeitosta, joka on Forssan tekstiilimuseon näyttelyssä;2200808.jpg

Joululomalla tein tätä hexacon-työtä vähän eteenpäin, tämä on kyllä ikuisuusprojekti. Viimeisin ajatelma on että tästä tulisi laukun etuläppä, mutta ehkä teenkin tästä parisängynpeiton!!! 

2200816.jpg

Uuden vuoden suunnitelmissa on nukkekodin rakentelu. Ehkä kuitenkin aloitan pienestä eli teen aluksi roomboxin. Aihe ja viinilaatikko on jo varattuna, materiaalikaupoille pitää vielä päästä. (Huom! siis tyhjä viinilaatikko :D ) Aloitan seinien ja lattian tekemisellä. Sitten on vuorossa hella. Katsotaan avaanko tälle oman blogin vai mitä teen...

Uudelle vuodelle on tulossa myös käsityöopintoja sekä ainakin yksi tilkkuiluun liittyvä matka; NQT tapahtumaan Göteborgiin lähden tilkkuystäväni Liisan kanssa toukokuussa. Varasimme lentomatkat ja hotellihuoneen ihan omatoimisesti kun tulivat näin paljon halvemmaksi kuin valmiit matkapaketit.

Ja sitten niihin lupauksiin: panostan enemmän omien käsitöideni laatuun kuin määrään. Käytän varastoissani  olevia materiaaleja mahdollisimman paljon ennen kuin ostelen uusia. Teen puolivalmiita töitä valmiiksi vähintään yhden kuukaudessa.  Laitan listan puolivalmiista tuonne sivupalkkiin kunhan pääsen kuvaamaan ja luetteloimaan ne. Laitan kiertoon sellaisia puolivalmiita jotka ovat maanneet varastossa yli viisi vuotta ja joita katsellessa vaan ärsyttää. Teen niistäkin kuvallisen listan ja halukkaat voivat pyytää ne omakseen jatkojalostusta varten.

Eiköhän nuo lupaukset riitä näin käsitöiden merkeissä ettei tule liikaa paineita!

Joulun ajan ilopilleri Mia lähti juuri kotia kohti ja olo on hieman haikea. Parin viikon leikkisessio sujui mallikkaasti; minä olin kaikissa leikeissä lapsi ja hän joko äiti tai hoitotäti. Pappa pääsi usein koiraksi tai serkuksi!

Toivotan kaikille idearikasta vuotta 2009!   ~Kaija