vaikkakaan ei tilkkuista tällä kertaa. Olen jonkin aikaa touhunut näiden tarvikkeiden kanssa.....

   

Nipsuja ovat keränneet työyhteisö ja ystävät. Jokunen on tietysti tullut omistakin tölkeistä :) Nipsuja on nyt kertynyt niin paljon, että päätin kokeilla kukkaromallin tekoa. Meillä on tarkoitus ensi syksynä tehdä Jättölän kässäkerhossa  kukkaro tai iltalaukku nipsuista. Halusin kokeilla mallia, ja tehdä jo etukäteen kaikki virheet, jotta muiden ei tarvitse toistaa niitä :)

Aloitin ensin homman netistä löytämäni ohjeen mukaan....

  

Niillä ohjeilla kukkarosta tuli liian pallomainen minun makuuni....

  

Siispä purkamaan, ja miettimään homma uudestaan. Virkkasin ja purin ja taas virkkasin , ja sainkin kaksi littanampaa kukkaron puoliskoa....

  

Lisäsin toisella kierroksella "silmukoita" eli nipsuja neljä, ja näin kukkaron puolisko ei kaarru niin voimakkaasti.

Seuraavaksi piti lisätä vetoketju, jonka en halunut näkyvän nipsujen aukoista. Virkkasin vetoketjua varten istustuskerrokset.....

  

Vetoketju on istutettu käsinommellen. Nyt minulla on valmis nipsukukkaro.......

  

Tämä on tietysti mallikappale, ja seuraavasta tulee hiukan parempi :) Kokoa täytyy kasvattaa ilmeisesti yhdellä nipsukerroksella, jotta kukkaroon sopii käyttöä varten luotto- ja ajokortti. Huulipuna sopii jo tähän malliinkin :) Kukkaro painaa muuten vain 50 g.

Todella selkeät ohjeet nipsukukkaron tekoon löytyvät osoitteesta http://omakoppa.blogspot.fi/2012/05/klipsukukkaro.html  Samoilta sivuilta löytyy muitakin mukavia ideoita. Iltalaukun malli tulee minulle postitse, sillä se oli ollut viime talvena jossakin lehdessä. Ystäväni otti ohjeen talteen - Kiitos siitä!

Lasken tämän projektin nyt jotain valmista joka kuukausi-työksi, koska nipsujen esikäsittely on aloitettu jo viime vuonna :) Ne on pesty, lajiteltu ja oikaistu suoriksi.  Jotain muutakin pitää saada tässä kuussa valmiiksi, sillä kesäkuussa en saanut mitään tehtyä.

Mukavia lomapäiviä itsekullekin...... Maritta