että on 18 päivää jouluun ja meidän perheessä EI OLE vielä kuusi sisällä !!! Yleensä se on jo heti joulukuun ensimmäinen päivä tuotu pahvilaatikossa sisälle ja pystytetty samantien. Nyt taitaa tulla vähän toisenlainen joulu tänä vuonna :)) Tämän vuoden vuosiornametti on kyllä ostettu jo kuukausi sitten - pläkkipeltiset sydämet.

Joulu on erilainen siinä mielessä, että olen  töissä iltavuorossa 23.pvä ja koko päivän aamusta iltamyöhään aattona. Jouluruokakaan ei taida maistua, sillä minulta poistetaan viisaudenhammas juuri ennen joulua. Päätin, että meillä syödäänkin jouluruokaa jo 18.pvä sunnuntaina, että minäkin pääsen maistamaan kaikilla hampailla jouluherkkuja. Joulupukki tulee tänä vuonna amerikkalaisen tapaan vasta joulupäivän aamuna.

Tänä vuonna joulukiireet ovat jotenkin jääneet muiden kiireiden jalkoihin. Joulumyyjäisiin en ole ommellut mitään tänä vuonna - ideat ovat hukassa. Tuntuu, että kaikki ideat on jo käytetty niin moneen kertaan. Olin käymässä maanantaina jouluostoksilla Kokkolassa, ja löysin jotain kivaa - minulle uutta - sisustustarvikekaupasta......

  

Löysin punaista koristenauhaa, jossa on punavalkoisia tähtiä,kuusia ja joulusukkia. Piti ostaa heti pari metriä varastoon :) Nauhaa ei voi varmaankaan pestä, joten ajattelin käyttää sitä jotenkin joulukortteihin.  Askartelukaupasta löytyi myös ihania helmiä, metellilankatähtiä, joten jotakin metalllilankakieputusta olisi kiva tehdä vielä ennen aattoa :)

Finn Quilt'n tämän vuoden juluterveydyskortti tuli viime viikolla, mutta en ole vielä ennättänyt toteuttaa kortissa ollutta ihanaa ideaa. Tarveaineet toteutukseen on kyllä hankittu :) Ensi viikolla on meidän tilkkukillan pikkujoulujuhla yhdessä kässäkerholaisten kanssa, ja vieraaksi olemme kutsuneet Saukkolan palokuntanaiset. Herkutellaan ja tehdään yhdessä jouluiset glögimukin aluset. Sitten alkaakin joululoma kerhotoiminnassa.

Jotenkin tämä joulu tulee varkain nurkan takaa aivan liian nopeasti.............................. Maritta