viime viikolla pitkän tähtäimen opinnot. Käyn seuraavat neljä vuotta Forssassa Wahren opiston kokeilevan käsityön taiteen opintoja. Neljä vuotta on pitkä aika, ja elämässä voi tapahtua mitä vaan siinä ajassa, joten opiskelen lukukausi kerrallaan.

Ensimmäisen lukukauden opintojen aihe on kirjonta ja suomalainen maalaustaide. Kirjonta onkin minulle vähän oudompaa, joten heti alkuun tulee jotakin uutta. Harjoittelemme pistoja ja tutustumme johonkin itse valitsemaamme taiteilijaan.

Ajattelin, että yritän pitää opinnoissa sekä pohjois-Suomen että tilkkutöiden puolta. Pohjoisen taiteilijoita on useitakin, joiden töitä tai maalausta voisi tutkia tarkemmin. Mietin ensin esim. Seppo Similän töitä, sillä olen tavannut itse taiteilijan vuosia sitten. Olen myös nähnyt hänen töitään useammassa näyttelyssä. Työt ovat varsin vaikuttavia jo niiden koonkin puolesta. Päädyin kuitenkin toiseen taiteilijaan. Terttu Jurvakainen maalaa ehkä vähän helpommin lähestyttäviä maalauksia. Hän myös kirjoittaa runoja, joiden kautta maalaukset saavat toisen ulottuvuuden.

Kevään aikana pitää yhdistää jokin valitsemani maalaus tai sen luoma tunnelma 10 x10 cm kokoiseen kirjontatyöhön. Mietyttää kuinka siinä onnistun :)) Ensin pitää kuitenkin harjoitella itse pistoja.......................... Maritta