Sain eilen myöhään valmiiksi yhden japanilaisen kirjan mukaisen pussukan - isomman koon. Pienempi jääköön minulle itselleni lahjavarastoon odottamaan saajaansa. Istutin vuorin käsin, jotta sain sen paremmin ommeltua. Kirjassa oli kyllä hienosti havainnollistettu koneellakin kiinnitys, mutta käsinompelulla sen sai vikkelästi kiinni pussukkaan. Pussukka lähtee nyt sitten arpajaispalkinnoksi ensi viikon kiltailtaan. Laitoin mukaan "pesämunaksi" kolme lankarullaa, sillä malli on mielestäni juuri lankojen säilytykseen sopiva.

 

                        1110526.jpg   

     Kaiken joulukiireen keskellä osallistun myös " Quilt-A-Long" projektiin, jonka löysin amerikkal. tilkkuilijan sivuilta. Hän antaa viikottain yhden blokin ompeluohjeet, blokkeja yhteensä 12 eli projekti kestää tammikuun puolelle. Valitsin kankaiksi vihreän sävyisiä kankaita, jotta saisin ommeltua blokeista kasaan rauhallisen kevätsävyisen peiton. Mukaan projektiin on lähtenyt tosi monta innokasta tilkkuilijaa - myös aloittelijoita. Mukana ompelussa on myös Tilkkusatu Vaasan kupeesta. Kiva nähdä sitten jossakin vaiheessa miltä kunkin peitto näyttää valmiina. Kankailla on niin suuri vaikutus lopputulokseen. Alla kuva minun neljästä ensimmäisestä blokista.

         1110534.jpg

     Kello on jo paljon, mutta päivä jatkuu vielä. Lähden hakemaan miestäni lentokentältä. Kone laskeutuu vasta puolen yön paikkeilla, joten taidan juoda kahvikupposen pysyäkseni valppaana liikenteessä......Maritta